diumenge, 18 de setembre del 2016

“Declaració d’Empúries” de l’ANC després de l’11 de Setembre de 2016

DECLARACIÓ DE CASTELLÓ D’EMPÚRIES

A punt per a la República catalana

Ho hem tornat a fer. Hem tornat a omplir els carrers –enguany, a cinc ciutats del país- i hem vehiculat novament el desig de llibertat de la majoria del poble de Catalunya. Enguany era difícil i ens n’hem sortit un cop més. Ha estat un esforç considerable de moltes persones que ens permet tenir a tocar l’objectiu final, la independència de Catalunya. Hem respost com a poble. Quan convé, seguem cadenes.

Hem vist que quan cal, cal; que quan s’ha de fer, es fa; que quan toca, toca. Hem vist que la gent vol que aquesta Diada hagi estat la darrera a l’Estat espanyol. Tenim el compromís dels nostres representants, i tenim el compromís de fer que el seu compromís esdevingui realitat. Tenim un mandat clar, precís, inequívoc: fer possible la independència de Catalunya.

Els socis ens han encarregat treballar per fer realitat i guanyar un referèndum, l’instrument més eficient, més democràtic, més legítim, més inclusiu per aconseguir l’objectiu. L’Onze de Setembre ens ha reforçat i ara hem d’executar el mandat que hem rebut. Cal culminar el procés. Hem d’acabar aquest capítol de la nostra història. L’Onze de Setembre ha passat i ha estat un èxit. Gràcies a tots el que l’heu fet possible. Comença la fase decisiva per arribar a l’Estat propi. Estem a punt. Som-hi.

L’Assemblea Nacional Catalana vol expressar de manera clara i ferma els punts següents:
  1. Volem agrair a tothom la seva contribució a l’èxit de les mobilitzacions d’aquesta Diada Nacional.
  2. Manifestem la nostra determinació perquè aquest sigui l’últim Onze de Setembre sotmesos a la legalitat espanyola.
  3. Proclamen fermament que la societat civil estem a punt per culminar el procés d’independència de Catalunya, sense més dilacions.
  4. Ens adrecem a la comunitat internacional perquè reconegui la nostra voluntat democràtica.
  5. No descansarem en la nostra feina per ampliar el suport popular a la República catalana i ens esforçarem per avançar cap a una societat més justa, més pròspera i més democràtica.
  6. Continuarem treballant amb el màxim compromís i la màxima exigència per garantir la celebració del referèndum, el mecanisme més nítid i inclusiu per arribar a la independència, i no ens estalviarem cap esforç per aconseguir la victòria.
  7. Instem les forces polítiques i socials a l’acompliment d’un full de ruta unitari per arribar a la independència, que inclogui la celebració d’un referèndum.
  8. Ens comprometem a defensar les nostres institucions i els nostres representants legítims, que, de manera lleial i compromesa, prenguin les mesures apropiades per culminar el procés cap a la llibertat del nostre país.
 Secretariat Nacional ANC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada