dijous, 26 d’abril del 2018

I així ha estat la nostra Festa Major!

Poesia i cançons per la llibertat

Diuen que no és poeta qui vol sinó qui en neix. Diuen.

El fet cert és que hi ha, es vulgui o no, un poeta a temps parcial dins de cadascú.


Així doncs, als de la territorial de la Sagrada Família de l’ANC ens va abellir preparar un acte poètic i també musical, que és també una forma de poesia, si es vol. I dit i fet. Emmarcat en les activitats de la Festa Major del barri, vam preparar el passat 20 d’abril, a la sala d’actes de la Sedeta, un recital poètic amb la participació del poeta Fidel Gangonells i la rapsoda Fina Borràs, el grup MontCabrera Teatre –que van posar veu als nostres poetes– i la Coral Nostra Senyora, que va cloure l’acte. Sense oblidar els espontanis que es van atrevir a llegir uns fragments i així hi van participar més activament.

Un acte que vam titular «Poesia i cançons per la llibertat». La llibertat per la qual hem treballat, treballem i treballarem fins a aconseguir-la.

A tots els qui van preparar l’acte, hi van intervenir i en van gaudir, el nostre agraïment infinit. I a tots, us esperem en els propers actes que anirem organitzant des de la nostra territorial.

Seguim!

Què pots fer tu per la República?

Després de la conferència del passat 20 d’abril al Centre Cívic Sagrada Família i gràcies a Catgas, la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, el Cercle Català de Negocis i Som Energia, ara ja tenim una mica més d’informació del que podem fer per desconnectar d’un sistema que no pensa en les persones i començar a connectar amb la societat que volem construir entre tots. Com a consumidors, petits canvis que fem avui es poden convertir en la base d’un nou país més ètic, més just, més solidari, més sostenible i més transparent. Gràcies als ponents, Pere, Joan, David i Àngel, i gràcies a tots els que hi vau participar!



Música per la llibertat

Cinc grups musicals van actuar el dissabte 21 d’abril. Des de les onze fins gairebé les dues del migdia, l’avinguda Gaudí es va omplir de música de melodies i ritmes diversos, amb un únic objectiu: demanar l’excarceració immediata dels nostres presos polítics, la tornada dels exiliats i la llibertat del nostre país. Mentrestant, des de la nostra paradeta habitual, la generositat dels nostres veïns i veïnes va arribar als familiars de presos i exiliats, i un munt de cartes en cinc idiomes diferents van ser enviades als mandataris europeus més importants.



Passi-ho bé, fins l’any que ve..., o no!

La Festa Major de la Sagrada Família es va acabar diumenge! Com cada any, hem estat presents al carrer al costat de les altres entitats veïnes, fent barri, fent país, amb més o menys èxit, però teixint complicitats amb tothom: veïns, entitats, convidats, represaliats... I un cop més, hem estat presents també en el pregó! A l’inici de la Festa Major, la presidenta de la nostra entitat, Elisenda Paluzie, va llegir un dels fragments del pregó, i el dia del dinar de cloenda, li va agafar el relleu una de les nostres incansables voluntàries! Gràcies a totes dues!!



Aquest any, però, dues coincidències ens han capgirat les activitats: d’una banda, vam afegir als nostres actes el Dinar Groc Solidari el 14 d’abril, organitzat conjuntament amb els companys de l’ANC Fort Pienc, Òmnium i el CDR Eixample Dret. D’una altra, vam suspendre l’acte previst per al 15 d’abril per anar a la gran manifestació de l’avinguda del Paral·lel.


Propers actes

• Recorda que aquest diumenge, 29 d’abril, obrirem la paradeta a Gaudí / Provença, d’11 a 14 h (si no plou) per continuar fent les nostres tasques.

• Tens idees per al proper 11-S? Les vols compartir amb nosaltres? Vine el dijous 3 de maig a les 19 h al local: farem una posada en comú de totes les idees.

• Dissabte 5 de maig de 18 a 20 h, al Centre Cívic Sagrada Família, col·loqui amb l’historiador cubà Arsenio Rodríguez, que ens explicarà les seva experiència com a nou català.





Gràcies per ser-hi!
Junts ho farem possible!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada