dimarts, 30 d’abril del 2013

Les assemblees exteriors de l'ANC expliquen el procés català al món

Membres de l'ANC en una assemblea multitudinària. Foto: QS/ND
Les assemblees exteriors de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han impulsat la pàgina web www.catalanassembly.org amb l'objectiu d'explicar al món el procés de democràcia participativa que ha posat en marxa el poble de Catalunya per esdevenir un nou estat d'Europa. La pàgina entrarà en funcionament aquest diumenge 28 d'abril, Dia Internacional de la Catalunya Exterior i servirà per explicar amb arguments la decisió d'emprendre pacíficament i democràtica el camí cap a la independència. Alhora vol ser una eina útil per a totes les assemblees exteriors, per difondre l'agenda dels actes previstos a cada ciutat del món on hi ha presència de l'ANC, a més de compartir recursos i notícies de cada indret.


La pàgina web arrenca en anglès i s'anirà traduint a totes les llengües possibles gràcies a la col·laboració dels membres de la Sectorial de Traductors. També servirà com a punt de trobada d'aquells que resideixen a l'estranger i vulguin contribuir a construir el camí que ha iniciat Catalunya cap a la independència. Actualment, hi ha més de 10 assemblees exteriors de l'ANC establertes o en procés de constitució, repartides pels cinc continents.

El primer diumenge després de Sant Jordi

El Dia Internacional de la Catalunya Exterior és una iniciativa de la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC), que agrupa a una gran part de centres, casals i associacions catalanes de l'exterior. En la Trobada de Casals Catalans del Con Sud d’Amèrica, celebrada el 1997 a la ciutat argentina de Mendoza, la FIEC va presentar la proposta d’instituir aquesta Diada. La proposta fou aprovada majoritàriament, tant per les comunitats catalanes d’Amèrica com per les d’Europa i la resta del món. El 1998 se celebrà per primera vegada el Dia Internacional de la Catalunya Exterior.

El 4 de març de 1999, el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució que declarava oficial la Diada, amb el següent text: "El Parlament de Catalunya insta al Govern a establir oficialment la celebració del Dia Internacional de la Catalunya Exterior per Sant Jordi, o el primer diumenge després de Sant Jordi, si aquesta diada no s'escau en diumenge, i en el marc de les seves competències, a donar relleu públic a aquesta celebració". En aquest sentit, el Govern de Catalunya, en la seva reunió del dia 6 d’abril del mateix any 1999, va adoptar l’acord de declaració oficial d’aquesta Diada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada