divendres, 5 d’octubre del 2012

CRÒNICA de la XERRADA del 5 d’octubre


L’Albert Pont, autor del llibre DELENDA EST HISPANIA, ens va fer una xerrada de 40 minuts que va permetre als assistents un petit tast del munt de greuges que al llarg del temps han fet palès el difícil encaix Catalunya –Espanya.

En una primera part d’exposició de fets i motius va repassar el fet diferencial, la política d’obres publiques i infraesctructures, i l’impacte real de tot plegat sobre l’economia catalana .

Les dades de l’espoli fiscal acumulat, que tots ja coneixem, són només una part de d’altres partides que no són objecte de comptabilització , com són les subvencions no territorialitzades a empreses privades que en un 85% es queden a Madrid en la seva qualitat de Capital de l’Estat, la qual cosa li permet atreure un 80% de les inversions estrangeres que es fan a a l’estat.

La segona part va dedicar-se a explicar el repartiment dels béns i deutes de l’Estat , i de quina manera els Convenis internacionals marquen el camí a seguir.

La xerrada va donar pas a un interessant, però dissortadament curt , torn de preguntes.

Agraïm la bona assistència de públic, i la bona feina dels diferents equips de voluntaris que van intervenir en l’organització de l’acte.

Assemblea.cat –Sagrada Família
Comissió de Comunicació


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada