dimecres, 19 de juny del 2013

Presentació de la Via Catalana. La Cadena humana de 400 Km passarà per la Sagrada Família l'11 de setembre



Amb la Marxa cap a la Independència i la manifestació del passat Onze de Setembre, els catalans vam evidenciar l’existència d’una majoria social favorable a la independència i vam empènyer a la classe política a fer les passes necessàries per a la consecució d’un Estat independent.

Aquest 11 de Setembre, cal convertir la Diada en l'avantsala de la independència. El món ha de tornar a mirar cap a Catalunya per a que vegi quina és la voluntat majoritària i democràtica del poble català i, alhora, reforçar el procés que ha de permetre als catalans d’assolir la llibertat no més tard del 2014. Ara és l'hora de la Via Catalana. Enllaçats, units, resseguint el país amb una cadena humana per tal de convertir en realitat l’anhel majoritari dels catalans, esdevenir un nou Estat d’Europa.




Totes les preguntes que t'estàs fent amb les seves respostes:

Per què una cadena humana i no una concentració o manifestació?
El 2012 els catalans ens vam implicar en la mobilització més gran de la història per la Diada. Per primera vegada per l’Onze de Setembre vam aconseguir una participació massiva i unitària que va accelerar el procés cap a la independència i va desembocar en un gran canvi en l’escenari polític català. Aquest 2013, el nou escenari polític requereix una acció diferent; una gran demostració d’unitat per encarar la recta final cap a la independència que tingui, a la vegada, un gran impacte mediàtic i polític internacional. La participació de tots els catalans és clau perquè la cadena humana sigui un èxit i esdevingui l’avantsala de la independència.

Per què m’he d’inscriure? No puc anar per lliure?
És molt important que cap tram de la cadena humana quedi sense presència de participants. I per aquest motiu és imprescindible que tothom que vulgui formar-ne part s’hi inscrigui a través del formulari de la web. Només així podrem assolir el nostre objectiu: unir una línia contínua de persones al llarg de tota la Via Catalana cap a la Independència.

Si t’inscrius, sabràs quins són els trams a on encara hi ha places disponibles per omplir, rebràs informació pràctica de com arribar al lloc a temps evitant els embussos, et posarem en contacte amb la gent que et rebrà al teu tram escollit i hauràs ajudat a què el país faci un pas ferm cap a la seva llibertat. Òbviament, no impedirem que la gent baixi al carrer i participi al recorregut independentment de si està inscrit o no, ja que com més serem, millor. Però recalquem que la importància de l’acció rau en omplir tot el recorregut. Si aconseguim que la cadena sigui un èxit logístic, assolirem els nostres objectius polítics.

Com funcionen les inscripcions?
Per inscriure’t has d’omplir el formulari, apuntar-te al tram indicat i confirmar a través del correu electrònic que rebràs. Cal que confirmis a través del correu abans de mitja hora per tal que la teva inscripció sigui vàlida.

Com podem inscriure’ns per venir en grup?
Pots apuntar en un mateix correu fins a cinc persones per poder anar-hi junts. Si sou un grup més nombrós, us haureu d’apuntar per petits grups de cinc o bé individualment. Si sou una entitat o un col·lectiu (equip esportiu, entitat social, cultura popular, etc...) , podeu posar-vos en contacte amb l’assemblea territorial de l’ANC més propera per tal que et puguin inscriure com a grup. D’aquesta manera garantireu la possibilitat d’estar tots junts al mateix tram i anar-hi plegats.

Sóc una entitat i vull col·laborar, què he de fer?
La Via Catalana és una acció de país, per tant necessitem tots els catalans i catalanes amb tota la seva diversitat i inquietuds amb la voluntat de construir un país lliure i millor per a tothom. Tothom és benvingut a participar i col·laborar-hi amb les seves qualitats i reivindicacions democràtiques i pacífiques. Posa’t en contacte amb l’assemblea territorial de l’ANC que tinguis més propera i t’informaran sobre com pots col·laborar. Convida a tothom a participar-hi i el dia de la cadena mostra al món quina és la teva tasca o reivindicació. La Catalunya independent l’hem de construir entre tots i totes.

Puc canviar d’ubicació?
Si vols canviar d’ubicació, pots donar de baixa la inscripció que hagis fet i escollir una nova ubicació. Et recomanem que ho facis així, ja que llavors podrem saber en tot moment si tots els trams estan coberts. Els trams que podràs escollir seran en funció de la teva procedència per a facilitar els desplaçaments.

Si m’he inscrit per lliure, puc inscriure’m després per anar per grup amb gent del meu municipi?
Només serà vàlida una inscripció, per tant et demanem que et donis de baixa de la primera inscripció i després t’apuntis a la inscripció col·lectiva amb la que participaràs.

A quina hora començarà la cadena humana?
La cadena humana es realitzarà a la tarda en un horari pendent de confirmació. En el seu moment t’informarem de l’horari exacte i de quin serà el guió del dia. El que sí que et recomanem és que al matí participis als actes institucionals o cívics del teu municipi i que després et desplacis cap a la teva ubicació per a què hi siguis allà a l’hora de dinar.

Recomanem fervorosament que arribis al teu destí amb força antelació. Et recomanem dinar prop del tram assignat, ja sigui a un restaurant o bar proper o bé amb el teu menjar, i després ves amb calma i temps suficient fins a la teva ubicació. També et recordem que dues hores abans de l’inici de la cadena, tancarem el recorregut al pas de vehicles per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants.

Per què he de complir els horaris?
Serà la primera vegada que tots els catalans i catalanes estarem mobilitzats amb unes dimensions mai vistes de punta a punta del territori, fet que generarà una circulació de vehicles molt elevada arreu del país, especialment dels llocs emissors cap als receptors. Per aquest motiu, és clau ser puntuals i escrupolosos amb els horaris i, sobretot, arribar al destí escollit seguint vies paral·leles com les autopistes i després fer l’aproximació final per vies secundàries. A més a més, per garantir la seguretat i la mobilitat dels participants al llarg del recorregut, tancarem el circuit marcat al pas de vehicles.

Tots els llocs són igual d’importants?
Del quilòmetre 0 al 400 totes les ubicacions són igual d’importants. L’èxit d’aquesta mobilització passa perquè hi hagi gent de punta a punta del recorregut. Per tant, és igual d’important aquell tram que passa davant de camps o polígons industrials com els que transcorre davant d’un monument significatiu. És més, encara és més estratègic estar en aquests punts del recorregut menys atractius o turístics, ja que és en aquestes zones més difícils d’omplir és on ens juguem que la cadena humana sigui un èxit.

Quin serà el meu paper aquell dia?
Quan s’aproximi la data de la Diada t’informarem sobre quines seran les accions a realitzar per a tots els participants. Volem que tothom hi tingui un paper i que al llarg dels municipis també es realitzin actes paral·lels abans i després de la cadena humana.

Aquell dia tindràs un paper protagonista com a participant, per la Diada el poble català serà el protagonista del seu futur.


S’organitzaran autocars per arribar als diferents trams de la cadena?
Quan t’inscriguis, pots posar-te en contacte amb l’assemblea territorial de l’ANC més propera per saber si organitzen un autocar. Si no hi haguessin prou places, coordina’t amb altres persones que vagin al mateix tram que tu i ompliu al màxim permès els vehicles per a no col·lapsar les carreteres.

Què fareu amb les meves dades?
L’Assemblea és un moviment cívic de base amb un objectiu finalista: la independència. Per tant, un cop aconseguida la independència ens dissoldrem i les bases de dades seran eliminades. Les teves dades no seran mai traspassades a una empresa ni tindran fins mercantils ni partidistes, i en tot moment podràs demanar la rectificació o eliminació d’aquestes.


Necessitarem la participació de tothom per assolir la independència.
I tu, com tothom, ets imprescindible per arribar al destí.

3 comentaris: